GYIK

Mit?

Mivel fordulhatok hozzátok?

 • Ha életre szeretnéd kelteni a vállalkozásod logóját?
  Kérj logó animációt!
 • Ha egységes, profi arculatot akarsz a rendszeresen megjelenő videóidnak?
  Kérj intro-t, animált feliratokat és outro-t az elérhetőségeiddel!
 • Ha már megvannak a felvételeid egy leendő videóhoz?
  Kérd a teljes utómunkáját!
 • Ha a termékedet vagy szolgáltatásodat animációval szeretnéd bemutatni?
  Kérj animációs videót!

Utómunka stúdiók számára:

Forgatott anyagok teljes utómunkáját vállaljuk: vágás, fényelés, kompozit, VFX, emellett 2D animációkat készítünk: logó animációk, 2D karakter és typo animációk. A további információkkal kapcsolatban keress minket!

Mennyi idő alatt?

Előre felbecsülhető a videóm elkészítésének időtartama?

A szükséges időt a feladatok ismeretében pontosan meg tudjuk határozni, és ezt minden esetben egyeztetjük a munka megkezdése előtt.

Általánosságban milyen időtartamokkal számolhatok?

Minden videó teljesen egyedi, így az elkészítésük ideje is eltérő. Általánosságban viszont a következő időtartamokra számíthatsz:

 • 2D logó animáció: minimum 3-5 munkanap
 • 3D logó animáció: minimum 5-7 munkanap
 • videó arculat (intro + animált feliratok + outro): minimum 6-8 munkanap
 • Felvételek utómunkája egy 2 perces videó esetében: minimum 6-8 munkanap, ami a nyersanyag hosszától függően változhat.
 • 1 perc hosszúságú 2D animációs videó meglévő grafikai elemekből, forgatókönyv alapján: körülbelül 15 munkanap

Mennyiért?

Mi alapján számoljátok ki az árakat?

Minden videó és animáció eltérő utómunka folyamatokat igényel, ezért nem alakítottunk ki egységes árakat. Minden esetben a szükséges munkaórák alapján készítjük el az árkalkulációt.

Mi a fizetés menete?

A munka megkezdéséhez előleget szükséges fizetned. Ennek a mértékét a projekt nagysága alapján határozzuk meg. A felhasználásra kész videót a teljes összeg kifizetése után adjuk át neked.

Technikai kérdések

Mi általánosságban egy projekt menete?

A projekt előkészítésekor kérünk, hogy amennyire részletesen tudod, oszd meg velünk az elképzeléseidet. Ezek alapján felbecsüljük a szükséges munkaórák számát, kialakítjuk a projektárat, és megegyezünk a határidőről. A megbízás határideje akkor tartható, ha minden szükséges anyagot a rendelkezésünkre bocsátasz a megbeszélt időpontra, hiszen ez alapján kalkuláltunk. Ha menet közben változnak az igényeid, mi mindig jelezni fogjuk, mit jelent ez az árak és a határidő vonatkozásában. Nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra, így a munka során végig lehetőséged van megosztani a véleményedet, javaslataidat.

Milyen formátumban kérhetem a videómat?

Ha a leadási formátum nem meghatározott, a kész videót a felhasználás módjának megfelelő formátumban adjuk le. Például tömörítetlenül tévés sugárzáshoz vagy archiváláshoz, kisebb fájlméretben online közzétételhez. A kész videó leadása többfajta formátumban is lehetséges.

Hogyan jutok hozzá a kész videómhoz?

A videókat leggyakrabban interneten keresztül adjuk le, FTP-n vagy fájlküldők segítségével, illetve adathordozón is tudjuk kézbesíteni.

Mit kell tudnom a felhasználás jogáról?

Ha a videó elkészült és a teljes árat kifizetted, akkor teljes jogú felhasználója vagy a videónak. Alapvetően a kész videót szeretnénk a portfóliónkban felhasználni, ezért, ha ettől eltérő feltételekkel szeretnél velünk együttműködni, kérjük, mindenképpen jelezd, mert ez érinti a projektár kialakítását.

Kérhetek-e változtatást az egy évvel ezelőtt nálatok elkészült videómon?

Erre mindig van lehetőség, mert az elkészült munkáinkat archiváljuk. Így sok idővel később is tudjuk módosítani a korábbi videódat.